Baltkrievu hokejs neglābj no Covid-19

Nav komentāru
Pusaudži hokeja formās stāv uz ledus
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Neskatoties uz Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko paziņojumiem, ka ledus hallē vīrusi nelido, vairākiem hokejistiem valstī tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Hokeju kluba vadība ne apstiprina, ne noliedz šo informāciju.


Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko 28. martā pēc Prezidenta sporta kluba kausa izcīņas spēles, kurā viņš pats piedalījās, paziņoja: “Labāk mirt, stāvot uz kājām, nevis dzīvot, stāvot uz ceļiem. Šeit nav nekādu vīrusu! Es tos neredzu! Šis ir ledusskapis – pati labākā veselība! Sports un īpaši ledus – labākie pretvīrusa līdzekļi! Paši īstākie!”

Neskatoties uz valsts prezidenta noraidošo attieksmi pret koronavīrusa izplatību, Baltkrievijas hokeja kluba spēlētājiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Konstatēja to trim somu leģionāriem no Grodņas komanda “Ņeman”, kad viņi 13. aprīlī atgriezās Somijā un nodeva analīzes. Kluba administrācija ne apstiprināja, ne noliedza šo informāciju.

Pēc portāla “Tribuna” informācijas, “Ņeman” komandā ir konstatēta saslimšana ar Covid-19 vēl diviem hokejistiem, kā arī kluba junioriem – 17 sportistiem testi izrādījušies pozitīvi.

Portāla rīcībā ir arī informācija, ka, iespējams, Baltkrievijas hokeja izlases sastāvā tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, kad tika strauji pārtraukt valstsvienības treniņnometni. Oficiāli šo informāciju Baltkrievijas Hokeja federācija neapstiprināja.

Baltkrievija ir viena no retajām pasaules valstīm, kurā netika ieviesti distancēšanas pasākumi un turpinājās dažādi masu pasākumi. Neskatoties uz to, ka valsts valdība cenšas slēpt patieso informāciju par saslimušajiem un mirušajiem, pat oficiālā informācija liecina, ka valsts piedzīvo strauju slimības izplatību. Pasaules Veselības organizācijas misija sniedza savas rekomendācijas valdībai, bet prezidents Lukašenko un valsts mediji turpina noklusēt slimības izplatību, apgalvojot, ka tā ir ārvalstu (īpaši Krievijas) radītā masu psihoze.



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru