Kambodžā sabrūk septiņu stāvu augsta ēka

Nav komentāru
Glābēju pūlis uz sabrukušās ēkas gruvešiem
Glābēju vienības uz sabrukušās ēkas gruvešiem Kep pilsētā Kambodžā. Foto: Neth Pheaktra

Piektdien, 2020. gada 3. janvārī Kambodžas kūrorta pilsētā Kep sabruka septiņu stāvu augstā betona ēka, kurā tika veikti rekonstrukcijas darbi. Glābēji no gruvešiem izvilka 36 bojā gājušo un 23 ievainotos.


36 cilvēki gājuši bojā un 23 guvuši ievainojumus sabrūkot tūristu viesu namam Kambodža, kurā tika veikti rekonstrukcijas darbi, svētdien paziņoja valsts atbildīgās iestādes.

Glābšanas operācija noslēdzās pēc divām dienām, kad piektdien septiņu stāvu augstā celtne sabruka piekrastes pilsētā Kep, apmēram 160 km attālumā no valsts galvaspilsētas Pnompeņas.

Starp 36 bojā gājušajiem ir 6 bērni un 14 sievietes. Valsts iestādes nesniedza paskaidrojumu, kāpēc bērni un sievietes atradās būvniecības objektā, bet pēc vienas versijas, tie bija celtnieku ģimeņu locekļi.

Ēkas īpašnieki tika aizturēti nopratināšanai. Valsts premjerministrs aizstāv vietējo administrāciju un paziņoja, ka neviena no atbildīgām par nozari amatpersona netiks atlaista no darba.

Kamodža šobrīd piedzīvo celtniecības bumu, lai spētu apkalpot pieaugušo Ķīnas tūristu un investoru vajadzības.

Incidents Kep pilsētā notika pēc sešiem mēnešiem, kad Sianukvilas provincē sabruka ķīniešiem piederošā celtne un laupīja 28 cilvēku dzīvības. Septiņi cilvēki tika apsūdzēti neapzinātā slepkavībā un toreiz premjer ministrs atlaida no amata glābšanas dienesta vadītājus.





Avots: The Hindu

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru