Munīcijas noliktavā Kamenka turpinās sprādzieni. Ir cietušie.

Nav komentāru
Video ekrānšāviņš

Pēdējās divas dienas Kamenka ciemā (Ačinska, Krasnojarskas apgabals, Krievija) turpinās sprādzieni munīcijas noliktavās, kuru rezultātā ir cietušie.


2019. gadā 5. augustā Krievijas armijas munīcijas noliktavā Kamenkas ciemā eksplodēja vairākas lādiņu glabāšanas ēkas. Dienu vēlāk vietējiem iedzīvotājiem atļāva atgriezties mājās, ka arī sākās ciema ēku atjaunošanas darbi.

Vakar, 8. augustā noliktavas munīcijas noliktavās sāka skanēt jauni sprādzieni un Kamenkas iedzīvotāji bija spiesti bēgt no apdzīvotās vietas. Neskatoties uz to, ka iedzīvotāji apgalvoja, ka notiek evakuācija, vietējā administrācija apgalvoja pretējo.








Šodien, 9. augustā munīcijas noliktavā Kamenkas ciemā atkal nogranda spēcīgs sprādziens un iedzīvotāji bija atkal bēgt no savas apdzīvotās vietas. Vietējā administrācija ilgi vilcinājās ar evakuācijas ziņošanu, izraisot neapmierinātību un paniku vietējos iedzīvotājos. Pēc oficiālas informācijas šodienas sprādziens notika pēc zibens spēriena stalažā ar lādiņiem. Vietējās administrācijas mājas lapā publicēta cita sprādziena versija - sprādziens atmīnēšanas darbu laikā. Šodienas sprādziena rezultātā cietuši deviņi 10 cilvēki. Atjaunots 10.08.2019: cietušo skaits sasniedzis 11 cilvēkus, ziņo Veselības ministrija. Atjaunots 14.08.2019.: kopējais cietušo skaits sasniedzis 40 cilvēkus. Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka viens no lādiņiem trāpīja braucošā vieglā auto un sprādziena rezultātā gājuši bojā cilvēki. Atbildīgās iestādes neapstiprina informāciju par bojā gājušajiem. Viens lādiņš no noliktavas aizlidoja līdz tuvākai dzelzceļa līnijai, kur sprādziena rezultātā izsita stiklus pasažieru vilciena vagonos. Pēc pēdējās informācijas vietēja administrācijas atkārtoti izsludināja ārkārtas situāciju reģionā.








Posmā starp šiem sprādzieniem iedzīvotāji ap munīcijas noliktavu turpina atrast lādiņus, ka arī policijai izdevās aizturēt marodieri, kurš apzaga cilvēku pamestos mājokļus. 8.augustā tika apglabāts ugunsdzēsējs, kurš gāja boja sprādzienu rezultātā 5.augustā.













Nav komentāru

Ierakstīt komentāru