Opozīcija šturmē Gruzijas parlamenta ēku

Nav komentāru
Foto: @nlevshits

2019. gada 20. jūnija parlamentārā opozīcija ar iedzīvotāju atbalstu veica mēģinājumus ieņemt parlamenta ēku Tbilisi (Gruzija), pieprasot valdības atkāpšanos.


Opozīcijas nemieru izraisīja Krievijas Domes deputāta Sergeja Gavrilova (no komunistiskās partijas) uzvedība parlamenta ēkā. Gavrilovs, sēžot parlamenta spīkera vietā, atklāja Gruzijas un Krievijas starpparlamentāro sēdi, kas kļuva par iemeslu tam, lai opozīcijas partijas "Eiropeiska Gruzija" deputāti bloķētu tribīni un padarīja par parlamenta sēdi neiespējamu. Krievijas Domes deputāts Sergejs Gavrilovs tiek uzskatīts par Krievijas izlūkdienesta rezervistu. Pirms tam viņš ir bijis pamanāms visos karstos punktos, kur Krievija destabilizēja situāciju vai veica militārās operācijas - Piedņestra, Abhāzija, Kosova, Irāna, Irāka, Krima. Viņš arī atbalsta Abhāzijas neatkarību (daļa no bijušās Gruzijas PSR). 2008. gada Krievijas armija, atbalstot Abhāzijas neatkarību, iebruka Gruzijas teritorijā.

Opozīcija pēc šādas Krievijas Domes deputāta uzvedības, izgāja Tbilisi ielās ar lozungu "Krievija - okupanti" un pieprasot valdības atkāpšanos. Sākumā policija nepielietoja speciālo līdzekļus, kas ļāva protestētājiem atņemt tiem daļēji vairogus un stekus. Bet pēc jauniem mēģinājumiem ieņemt parlamenta ēku, policija pielietoja asaru gāzi un stekus. Ir cietušie abās pusēs.


















Nav komentāru

Ierakstīt komentāru