Venecuēlā atkal bez elektrības

Nav komentāru
Foto: Carlos Julia Rojas/Twitter

Nedēļas laikā Venecuēla pakāpeniski atjaunoja elektrības padevi, bet piektdienas naktī tā atkal tika pārtraukta 21 no 23 valsts štatiem.

Jau trešo reizi mēneša laikā Venecuēla tiek pārtraukta elektrības padeve lielākā valsts daļā. Pirmajā reizē valdība pie visa vainoja kiberuzbrukumu Guri hidroelektrostacijai, otrajā reizē – snaiperi, kurš uzspridzināja transformatorus, šoreiz pagaidām skaidro ar problēmām pārvada līnijās.



Serviss “Netblocks” fiksēja kārtējo Interneta pieejamības samazināšanos, kas norāda uz to, ka nepieciešama infrastruktūra zaudējusi elektrības padevi. Šādu pašu informāciju apstiprina vēl divi līdzīgi servisi.

Iedzīvotāji galvaspilsētas Karakasas ziemeļos ziņo par sprādzienu un ugunsgrēku transformatoru stacijā Avila, ap kuru pēdējās dienas dega krūmāji.

Pastāv neskaidrības ar metro satiksmi galvaspilsētā Karakasā. Piektdienas rītā metro paziņoja par darbības atjaunošanu un par to, ka uz vienas no tās līnijām tika pārgriezts elektrības kabelis. Savukārt pēc elektrības padeves pārtraukuma, metro preses dienests neziņo par traucējumiem satiksmē, bet aktīvi bloķē lietotājus, kuri stāsta, ka metro nedarbojās.

Starptautiskās lidostas Maiquetía tika pārtraukta.

Pagaidu prezidents Huans Gvaido aicina cilvēkus iziet protesta akcijā pret valdību, kura nespēj garantēt patstāvīgu elektrības padevi. Gvaido vakar piedzīvoja otro Maduro algotņu uzbrukumu, kuri meta asaru bumbas un priekšmetus cilvēku pūlī, kuri sagaidīja pagaidu prezidenta ierašanos. Nacionālā gvarde atskaitījās par diviem aizturētājiem. Otrdien algotņi meta sprāgstvielas Gvaido kortežas mašīnās, sabojājot tām durvis.

Iedzīvotāji ziņo, ka Nacionālā gvarde Puertolakrusa izklīdināja protestētājus, kuri protestēja pret elektrības padeves pārtraukumiem.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru