Ugunsgrēks pie Venecuēlas izlūkdienesta ēkas

Nav komentāru
Foto: Deibis Romero

Ceturtdienas vakarā Venecuēlas galvaspilsētas Karakasa pie valsts izlūkdienesta ēkas izcēlās krūmāju ugunsgrēks. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Ugunsgrēks pie El Helicoide vai valsts izlūkdienesta (SEBIN) ēkas izcēlies ceturtdienas vakarā. Sākās viņš ar krūmāju ugunsgrēku pakalnā, bet tad pārmetās uz atkritumiem, kuri mētājas izlūkdienesta ēkas pagalmā. Liesmas izdevās nodzēst un tajās necieta ne cilvēki, ne īpašumi.

Izlūkdienesta biroja ēka El Helicoide tiek izmantota, kā cietums politiskiem ieslodzītiem, kuri iestājās pret Maduro antikonstitucionālā režīma. Pēc reportieru ziņām, ieslodzītie atrodas ēkas otrā pusē un necieta no ugunsgrēka. Iespējas pārbaudīt šo informāciju netika dotas.



Ugunsgrēks notika dienā, kad Maduro režīms ar antikonstitucionālo lēmumu diskvalificēja no pienākumu pildīšanas pagaidu prezidentu Huanu Gvaido uz 15 gadiem. Par pamatu lēmumam bija it, kā nepareizi nolasīts zvērests, ka arī ienākumu, kuri tika izmantoti lidojumiem uz ārvalstīm, nedeklarēšanu. Lēmumu pieņēma organizācija, kurai nebija uz to konstitucionālo tiesību un kura ignorēja parlamentārieša imunitāti.

Atgādinām, ka Venecuēla ceturto dienu lielākā daļā valsts ir traucēta elektrības padeve.

Avoti: El Nacional un Te Lo Cuento News

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru