Kļūda ziņā padara to par apšaubāmu.

Nav komentāru

2017. gada 29. augustā portāls “Delfi” publicēja rakstu “Katastrofālie plūdi Teksasā: Ūdens pārrāvis milzīgu dambi pie Kolumbijas ezeriem”, kura tekstā nav kļūdas, bet vizuālā noformējumā ir izmantots pavisam cits dambis.


2017. gada 29. augustā vētras “Hārvijs” radīto plūdu dēļ Brazorijas apgabalā pie Kolumbijas ezeriem tik tiešām ūdens sācis līt pāri dambim. Vietējā administrācija pavēlēja iedzīvotājiem nekavējoties evakuēties. Par šo gadījumu varēja lasīt Breaking.lv Twitter kontā (@breakinglv).


Portāla “Delfi” raksta autors kļūdījās divās vietās. Viņš norādīja karti uz pavisam citu dambi un nosaucis Kolumbijas ezera dambi par milzīgu, jo sajaucis to ar Addicks dambi pašā Hjūstona. Un atšķirība ir pamatīga, jo abi dambji viens no otra 70 kilometru attālumā, ka arī Kolumbijas ezeru dambis ir 10 reizes mazāks par Addicks dambi. Pieturoties pie pieļautās kļūdas, rakstā ievietoti video materiāli no Hjūstonas plūdiem un no Addicks dambja. Tikai Addicks dambis vai kāds cits dambis Hjūstonā netika pārrauts. Inženieri no tiem apzināti izlaida ūdeni, lai tas nenotiktu. Dažās vietās Addicks dambī bija parādījusies sūce, bet uzreiz tika uzsākti darbi pie dambja nostiprināšanas.
Šī kļūda vēlreiz liek pamatīgāk pārbaudīt informāciju, jo savādāk medijs zaudē uzticību un ievieš nepamatotu paniku. Varbūt šoreiz kļūda nebija tik traģiska, jo nelaime notika 9000 km attālumā no Latvijas, bet tomēr nevajag aizmirst, ka latvieši, kas lasa Latvijas medijus dzīvo visā pasaulē un ir pelnījuši saņemt precīzu informāciju.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru