32 nelegālie imigranti izbēg no nometnes Lietuvā

Nav komentāru
imigranti Lietuvā spēlē futbolu

Naktī uz piektdienu no bijušās Verebiejai ciema bijušās skolas ēkas Lietuvas Alītas rajona, izrokot zem žoga eju, aizbēguši 32 nelegālie imigranti no Irākas. Divus no tiem no rīta aizturēja policija.

Bēgšana notika starp pusnakti un pulksten 5:00 no rīta. Ņemot vērā, ka nometnes sargi stāv tikai tās stūros, nelegālie imigranti izraka zemi zem žoga un rāpus izlīda zem tā. Tālāk tie devās Krokialaukis ciema virzienā, kur to fiksēja viena no vietējo iedzīvotāju kamerām.

Bēgļu pazušanu pamanīja vietējās pašvaldības darbinieki, kad no 167 nometnes iemītniekiem daudzi neatnāca pēc pārtikas taloniem. Vietējās pašvaldības vadītājs nav pārliecināts, ka no rīta policijas notvertie imigranti ir no šīs nometnes.

Dienas gaitā ceļa posmā Alīta – Marijampole uz policijas posteņa tika apturēts Igaunijā reģistrēts mikroautobuss ar krievvalodīgu vadītāju, kura salonā atrada 4 personas, kuras nespēja uzrādīt savus dokumentus un identificēt sevi. Tiek uzskatīts, ka tie ir no rīta aizbēgušie nelegālie imigranti.

Bēgļu meklēšanā tika izmantots arī EC-120 Colibri helikopters. Vienlaicīgi 167 nelegālo imigrantu nometni Verebiejai ciemā apsargā 12 apsargi, ka arī tiek veikta video novērošana.

Atgādināsim, ka Baltkrievijas diktators Lukašenko no šī gada jūlijā organizēja Irākas iedzīvotāju masveida nelegālo imigrāciju caur Polijas, Lietuvas un Latvijas robežām, liekot savām militārām vienībām izspiest iebraucējus Eiropas Savienības teritorijā

Foto: Nuogas Futbolas | Imigranti ar basketbola bumbu spēlē futbolu Verebiejai ciema bijušās skolas ēkas pagalmā.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru