Jaunie noteikumi nepadara elektroskrejriteņu vadītājus prātīgākus

Nav komentāru

Skrējritenis guļ uz zemes pēc negadījuma


Pagājušās brīvdienās Jelgavā policija reģistrējusi divus negadījumus, kuri liek saprast, ka jaunākie Ceļu satiksmes un Jelgavas pilsētas saistošie noteikumu elektroskrējriteņu vadītājus nepadara prātīgākus.

4. jūlijā Rīgas un Institūta ielas krustojumā kāda sieviete krita no elektroskrējriteņa un guva traumas. Aculiecinieka foto ir redzam, ka skrējritenim ir nolauzts viens rokturs, bet uz gājēju celiņa ir palikusi bieza asins peļķe.

No sākuma liekas, ka sieviete iebrauca stabā, bet ja padomā, tad negadījumam varēja būt arī citi iemesli, kurus tagad skaidros policija. Blakus novietotās novērošanas kameras cerams palīdzēs noskaidrot notikušā apstākļus.

4. jūlijā Jelgavā, Rīgas ielā, līdz šim nenoskaidrots elektroskrejriteņa vadītājs, braucot pa gājēju ceļu, uzbrauca 2013. gadā dzimušai meitenei, kura guva traumas, un aizbrauca no notikuma vietas, par to likumā noteiktā kārtībā neinformējot policiju. Policijā par notikušo ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

Martā Jelgavas pilsētas pašvaldības Satiksmes kustības drošības komisija pieņēma saistošos noteikumus ar kuriem ierobežoja elektroskrējriteņu braukšanas ātrumu, ka arī vietas, kur ar tiem ir aizliegts pārvietoties.

Maijā stājās spēkā Saeimas apstiprinātās Ceļu satiksmes noteikumu izmaiņas, kuras nosaka kārtību kādā elektroskrējriteņu vadītāji var pārvietoties pa gājēju celiņiem.

Izmantota Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes sagatavota informācija. 

Foto: Ruslans Antropovs

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru