Rēzeknē ar nazi uzbrūk policistiem

Nav komentāru

8. decembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz ģimenes konfliktu Rēzeknē. Ierodoties notikuma vietā, aizdomās turamā persona uzbruka Valsts policijas darbiniekiem, pēc kā tika aizturēta. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

 

8. decembrī pulksten 18:00 tika saņemta informācija par ģimenes konfliktu Rēzeknē. Ierodoties notikuma vietā, 1977.gadā dzimis vīrietis, atrodoties alkohola reibumā, ar virtuves nazi uzbruka Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonām, taču nodarīt miesas bojājumus policijas darbiniekiem, vīrietim, par laimi, neizdevās. 

Pēc uzbrukuma mēģinājuma persona, ieslēdzās dzīvoklī, kurā atradās bijusī sieva, ar kuru bija izcēlies konflikts. Ņemot vērā visus iespējamos riskus, situācijas atrisināšanā iesaistījās pārrunu vedējs, pēc kā durvis tika atvērtas un vīrietis tika aizturēts.

Par šādām darbībām vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 269.panta 1.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Informāciju sagatavoja: Valsts policija

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru