Jelgavā nodurts vīrietis

Nav komentāru

Sestdien, 5. decembrī, Jelgavā kādā dzīvoklī tika atrasts vīrietis ar ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) darbinieki aizdomās par slepkavību aizturēja 1960. gadā dzimušu vīrieti, kuram jau nākamajā dienā – 6. decembrī – Dobeles rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

 

Naktī no piektdienas uz sestdienu VP ZRP Jelgavas iecirknī tika saņemta informācija, ka kādā dzīvoklī ir atrasts 1978. gadā dzimis vīrieša līķis ar ar durtu brūci. Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, aizdomās par slepkavības izdarīšanu, tajā pašā dienā nozieguma vietā tika aizturēts 1960. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starp vīriešiem izcēlās sadzīviska rakstura konflikts, kura laikā viens no vīriešiem ar nazi iedūra otram, kas no gūtajiem ievainojumiem mira notikuma vietā. 

Svētdien, 6. decembrī, Dobeles rajona tiesā aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Šobrīd VP Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas skaidro nozieguma motīvus, ir nozīmētas ekspertīzes un policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu – slepkavību. 

Par šādu noziegumu var sodīt ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Foto: Valsts policija (attēlam ilustratīva nozīme). Informāciju sagatavoja: Valsts policija.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru