Dūmu detektors Ķengaragā izglābj cilvēku dzīvības

Nav komentāru

Plkst.01.21 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas pirmajā stāvā dega gulta 4m2 platībā. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir bez uzraudzības atstāta degoša svece, kuras liesmas aizdedzināja blakus esošos priekšmetus.

Dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors, kas ļāva laikus pamanīt nelaimi un dzīvoklī mītošajam cilvēkam paša spēkiem evakuēties pirms VUGD ierašanās. Plkst.01.50 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.decembra plkst.06.30 līdz 9.decembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī uz trešdienu plkst.01.11 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas piektajā stāvā dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.01.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dodoties glābšanas darbos, vakar Preiļos ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā ledū ielūzušam cilvēkam. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

VUGD atgādina: ievērojiet maksimālu piesardzību, dedzinot sveces! Parūpējieties, lai degošas sveces nepaliktu bez uzraudzības, kā arī uzstādiet dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju novērst ugunsnelaimi vai izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Informāciju sagatavoja: VUGD
Foto: Sergey Vernidub

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru