Autovadītājs iebrauc cilvēku pūlī Vācijas pilsētā Trīre

Nav komentāru
Foto: CityRadio Trier 88.4

Autovadītājs ar auto iebraucis cilvēku pūlī Vācijas pilsētas Trīre galvenajā tirdzniecības laukumā. 5 bojā gājušie, 24 ievainotie. 

Par notikušā iemesliem vēl nekas nav ziņots. Zināms, ka aizturēts 1 cilvēks un 1 automašīna. Aizturēts 51 gadu vecais vācietis. Prese uzzināja no drošības dienestu avotiem, ka uzbrukumam nav politisko motīvu. Uzbrucējs bija viens un sabiedrībai vairs nekas nedraud. Policija turpina pratināt uzbrucēju, bet viņa motīvus vēl neatklāj. Vīrieti apturēja pēc 4 minūtēm, kad tika saņemts trauksmes signāls, viena kilometra attālumā no incidenta vietas. 

Papildināts 20:29 pēc preses konferences sniegtās informācijas: Uzbrucējam nav iepriekšējās kriminālās vēstures. Incidenta laikā viņš bija dzēris. Viņa asinīs konstatētas 1,4 promiles alkohola. Viņam nav patstāvīgās dzīves vietas un viņš dzīvo mašīnā. Pastāv iespējamība, ka viņam ir psiholoģiskās problēmas.

Papildināts 04.12. pēc policijas ziņojuma par izmeklēšanas gaitu: portāls "SWR Aktuell" publicēja Reinzeme-Pfalca iekšlietu ministra ziņojumu par izmeklēšanas gaitu. Uzbrucējs bija traucies pa gājēju ielu ar ātrumu 81 km/st un veica manevrus, lai uzbrauktu pēc iespējas vairākiem cilvēkiem. Uzbrukuma rezultātā bojā gājuši 5 cilvēki, bet vēl 24 cietuši (6 - smagi). Starp bojā gājušajiem 9 mēnešus vecs zīdainis un viņa 45 gadus vecs tēvs, 25, 52 un 73 gadus vecas sievietes.

Policija aizturēja uzbrucēju, kad viņš pēc uzbrukuma tajā sēdēja un pīpēja. Viņa mašīnā tika atrastas arī lodes, bet ierocis netika atrasts. Pēc vairākkārtējām nopratināšanām aizdomās turamais tā arī nav atklājis savus motīvus, ka arī izmeklētājiem nav izdevies tādus noskaidrot.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru