Video: Azerbaidžāna bombardē Stepanakertas dzīvojamos rajonus

Nav komentāru

Azerbaidžānas armija ar kasežu raķetēm apšauda neatzītās Kalnu Karabahas republikas galvaspilsētas Stepanakertas dzīvojamo rajonus.

Kopš sestdienas Azerbaidžanas armija, izmantojot "Smerč" tipa raķešu sistēmas, regulārī apšauda neatzītas Kalnu Karabahas republikas galvaspilsētas dzīvojamos rajonus, radot ievērojamos postījumus infrasturktūrā un radot cilvēku upurus. Azerbaidžānas lēmums bombardēt dzīvojamos rajonus var būt saistīts ar to, ka armijai neizdevās gūt vērā ņemamus rezultātus uzbrukumā, kuru atbalsta Turcija.
Atbildot uz šīm apšaudēm, Armēnijas armija svētdien apšaudījusi Azerbaidžānas otrās lielākās pilsētas Gendže rajonus. Pēc pieejamās informācijas, Azerbaidžānai, kuru atbalst Turcija, izdevies iegūt priekšroku gaisā, savukārt Armēnijas artilērija diezgan teicami iznīcina pretinieku vienības uz zemes. Apšaudot dzīvojamos rajonus, abu valstu armijas parāda, ka kaujas laukā nav īpašu panākumu nevienai no pusei un mēģina mainīt taktiktu. Azerbaidžāna balstās uz Turcijas piegādātiem moderniem ieročiem, kamēr Armēnija uz savu iedzīvotāju patriotismu un iepriekšējā karā gūto pieredzi.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru