Daugavpilī dega mežs vairāk nekā pushektāra platībā

Nav komentāru

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. augusta plkst. 06.30 līdz 5. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 12.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur ugunsgrēks bija izcēlies pilsētas meža teritorijā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg meža zemsedze 6200m2 platībā. Iestājoties tumsai, dzēšanas darbi tika pārtraukti. Šorīt ugunsdzēsēji glābēji turpināja dzēšanas darbus un plkst. 07.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Divas dienas atpakaļ Daugavpilī jau dega zemsedze, kuru laicīgi pamanīja garāmgājēji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, tualete un ventilācija, divos gadījumos vieglās automašīnas.

VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur sadūmojumu radījis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts un piededzis ēdiens. Aizvadītā diennakts nav izņēmums – vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz trim izsaukumiem, kur dega ēdiens. Šādi izsaukumi nereti ir vēlās vakara stundās uz daudzstāvu dzīvojamām mājām. Platības ziņā tie ir nelieli ugunsgrēki, tomēr to radītie degšanas produkti var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību. VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Salaspilī, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Sazinoties ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni un raidot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Plkst. 15.40 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur pēc aculiecinieku informācijas, ezerā niedrēs ir iepūsta laiva un tajā atrodas cilvēks, kurš, iespējams, ir bez samaņas. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās cilvēku krastā nogādāja netālu esošie aculiecinieki, kas tajā brīdī atradās ezerā ar laivu, un nodeva Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta darbiniekiem. VUGD pateicas iedzīvotājiem par operatīvo rīcību, glābjot cilvēka dzīvību!

Vakar VUGD saņēma izsaukumu no pašvaldības policijas Rīgā, kur ūdenstilpē bija pamanīti divi cilvēki. Pirms VUGD ierašanās pašvaldības policijas darbinieki no upes vienu cilvēku bija izglābuši, kā arī izcēluši vienu bojāgājušu cilvēku.

Sagatavoja VUGD.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru