Virtuves ugunsgrēkā Rīgā cietis cilvēks

Nav komentāru
Ugunsdzēsēji nes trepes
Foto: Jekaterina Zaičikova

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.jūlija plkst. 06.30 līdz 21.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus, no kuriem 23 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēks dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.


Vakar plkst. 14.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Rundāles novada Rundāles pagastu, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā uz plīts dega piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts cilvēks. Plkst. 14.38 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, nebija uzstādīts.

Plkst. 10.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamas mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē dega elektriskā ierīce un mēbeles 2 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst. 11.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, trīs gadījumos piededzis ēdiens, puķu kaste uz balkona, malkas šķūnis, zaru un salmu kaudze, elektrolīnijas balsta stabs, sadzīves mantas pazemes bunkurā.

Glābjot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgā nocēla ievainotu putnu no piektā stāva balkona, kā arī atbrīvoja ventilācijas šahtā iekritušu putnu, Jaunjelgavas novadā atbrīvoja malkas grēdā iesprostotu kaķi, bet Rīgā nocēla kaķi no koka. Trīs gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai notvertu čūskas – Daugavpilī čūska tika iznesta no pagraba, Jēkabpilī no kāpņu telpas, bet Rēzeknē čūska tika izcelta no akas un palaista brīvībā meža masīvā.

20. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru