Vakar ugunsgrēkā Dundagas novadā izglābti 10 cilvēki

Nav komentāru
Ugunsdzēsējs dzēš ugunsgrēku
Šķūņa ugunsgrēks Griķos. Foto: Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. jūnija plkst. 6.30 līdz 1. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.


onakt plkst. 01.26 VUGD saņēma izsaukumu Dundagas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva kāpņu telpā deg mēbeles un starpstāvu pārsegums 9 m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva dzīvokļa pa logu ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm izglāba desmit cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies vēl divi cilvēki. Plkst. 02.41 ugunsgrēks likvidēts. Ēkas otrā stāva dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama 50 gadījumos, galvenokārt, Rīgā un Pierīgā, lai novāktu vēja lauztus kokus un zarus no ceļu braucamās daļas, 11 gadījumos no novietotām automašīnām, piecos gadījumos no elektrolīniju vadiem, kā arī vienā gadījumā no dzīvojamās mājas jumta un šķūņa jumta. Savukārt Ikšķilē ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja nokļūt krastā cilvēkam, kurš atradās uz Meinarda salas, bet Rīgā izcēla cilvēku no attīrīšanas iekārtas akas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.
Ugunsdzēsēji dzēš šķūņa ugunsgrēku
Šķūņa ugunsgrēks Griķos. Foto: Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība
30.06.2020. Plkst. 5.46, no 112 centrāles, saņēmām izsaukumu par degošu šķūni Inčukalna novada Griķos. Inčukalna BUB notikuma vietā ieradās 6.00. Ugunsgrēka likvidācijā piedalījās 5 BUB ugunsdzēsēji un 2 autocisternas - MAGIRUS DEUTZ un KAMAZ - kā arī VUGD autocisterna. Ugunsgrēks likvidēts ap 7.30.

30. jūnijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru