Pusaudzis bez tiesībām lietus laikā nesas gandrīz ar 200 km/h

Nav komentāru

10.jūlija pēcpusdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu ļoti steidzīgu automašīnas “Mercedes Benz” vadītāju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, viņš brauca ar 192 km/h. Turklāt vadītājs pie stūres sēdies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.


Piektdien, 10.jūlijā, ap pulksten 16:30 Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz autoceļa Gulbene - Balvi fiksēja kādu “Mercedes Benz” markas automašīnu, kuras vadītājs bija īpaši steidzīgs. Transportlīdzekļa vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 95 kilometriem stundā – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pārgalvīgais šoferis traucās ar 192 kilometriem stundā.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, policija konstatēja, ka pie “Mercedes Benz” stūres sēdies 2003. gadā dzimis jaunietis, kuram nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību.

Policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā.

Valsts policija atgādina, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laicīgi reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Brauksim prātīgi!

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru