Piededzis ēdiens - viens no biežākiem izsaukumiem ugunsdzēsējiem

Nav komentāru
VUGD ugunsdzēsēju mašīna
VUGD ugunsdzēsēju autocisterna. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.jūlija plkst. 06.30 līdz 24.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus, no kuriem 11 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.


VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur sadūmojumu radījis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts un piededzis ēdiens. Aizvadītā diennakts nav izņēmums – vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz trim izsaukumiem, kur dega ēdiens. Šādi izsaukumi nereti ir vēlās vakara stundās uz daudzstāvu dzīvojamām mājām. Platības ziņā tie ir nelieli ugunsgrēki, tomēr to radītie degšanas produkti var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību.

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, koki, piededzis ēdiens, saimniecības ēkas jumts, šķūnis, sadzīves priekšmeti sabiedriskas ēkas noliktavā, saimniecības ēka.

Šorīt Rojā ugunsdzēsēji glābēji no kanāla izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Vakar sešos gadījumos Rīgā un Pierīgā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu ceļa braucamo daļu no nolūzušiem kokiem. Savukārt Limbažu novada Umurgas pagastā ugunsdzēsēji glābēji nocēla no koka kaķi, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā, bet Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu.

23. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru