Olaines novada ugunsgrēkā cietis cilvēks

Nav komentāru
Vīrietis vēro, kā deg māja
Divu māju ugunsgrēks Olaines novadā. Foto: Sandra Zanda

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. jūlija plkst. 6.30 līdz 7. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 16.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur dega divas blakus esošas mājas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dārza māja un neapsaimniekotas divstāvu mājas jumts un otrais stāvs kopumā 230 m2 platībā. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.17 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un plkst. 21.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.
Liesmas un dūmi no ugunsgrēka
Divu māju ugunsgrēks Olaines novadā. Foto: Sandra Zanda
Aizvadītajā diennaktī Ventspils novadā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Vakar VUGD saņēma trauksmainu informāciju, ka Jūrmalā četri cilvēki uz SUP dēļa ir iepūsti jūrā. Šoreiz glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt, jo cilvēki bija nokļuvuši krastā pašu spēkiem.

Savukārt Rīgā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju un uz daudzstāvu ēkas jumta atradās, iespējams, nepilngadīgas personas. Šajā gadījumā jaunieši no ēkas jumta bija nokāpuši pirms VUGD ierašanās.
Operatīvie dienesti pie pamestās rūpnīcas ēkas
Glābēji ieradušies, lai noņemtu no jumta jauniešus Maskavas ielā. Foto: Dagnija Neimane
Plkst. 17.37 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Viesītes novada Rites pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas virtuvē pie krāsns bija degušas sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsgrēks bija nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Plkst. 20.42 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lāčplēša ielu Aizkrauklē, kur kaimiņi ziņoja par piedūmojumu piecstāvu dzīvojamā mājā. Iekļūstot pirmā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstaēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada un pamodināja vienu cilvēku, kas bija iemidzis blakus istabā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Jēkabpilī un Daugavpilī atbrīvoja kaķus, kuri bija iestrēguši pusatvērtu logu ailēs, bet Jelgavas novada Vilces pagastā notvēra zalkti, kas atradās dzīvojamā mājā, un palaida brīvībā meža masīvā.

Nezināmie ļaundari Rīgā Ulbrokas ielas daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā sadedzināja pastkaršu saturu.
Sadegušie pasta sūtījumi
Sadegušie pasta sūtījumi. Foto: Denis Koleda
6. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru