Liesmu izraisītās nelaimēs vakar cietuši četri cilvēki

Nav komentāru
Glābēju autokāpnes
Izsaukums Brantkalna ielā Purvciemā. Foto: Dikaja Roza

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.jūlija plkst. 06.30 līdz 23.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus, no kuriem 13 uz ugunsgrēku un 14 uz glābšanas darbiem, 7 no izsaukumiem bija maldinājumi.


Vakar plkst. 17.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Sējas novadā, kur dega pirts un palīgbūve 27 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.16 tika saņemts izsaukumu Iecavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrstāvu ēkas dzīvokļa virtuvē deg sadzīves priekšmeti 3 m2 platībā. Mēģinot dzēst liesmas pašu spēkiem ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 16.57 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 11.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Cesvaini, kur dega traktors 3 m2 platībā. Mēģinot dzēst uguni ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 12.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina: dzēst uguni ar ugunsdzēsības aparātu drīkst tikai tad, ja dzēšana nerada draudus dzīvībai un veselībai! Pamanot ugunsnelaimi, nekavējoties zvaniet 112 un izsauciet ugunsdzēsējus glābējus!

Vakar plkst. 16.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Priekuļu novadā, kur cilvēks bija cietis un saviem spēkiem nespēja izkļūt no meža. Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar NMPD darbiniekiem iegāja mežā, lai pārliecinātos par glābjamā stāvokli un VUGD nodarbinātie ar nestuvju palīdzību no divus kilometrus tālas vietas mežā iznesa glābjamo līdz NMPD transportlīdzeklim.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos dūmvados dega, elektrolīnijas balsta stabi, trīs neapsaimniekotas ēkas, saimniecības ēka, dārza māja.

22. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru