Lielākie ugunsgrēki brīvdienās notika Robežnieku un Tārgales pagastā

Nav komentāru
Operatīvo dienestu auto negadījuma vietā
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Dimon Dimon

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 18. jūlija plkst. 6.30 līdz 20. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 122 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku, tai skaitā, 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.


Svētdien platības ziņā lielākie ugunsgrēki dzēsti Krāslavas novada Robežnieku pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 130 m2 platībā un Ventspils novada Tārgales pagastā, kur dega sausā zāle 3000 m2 platībā.

Sestdien plkst. 17.23 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega motorollers un sadzīves mantas 5 m2 platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 19.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.09 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 17.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.54 tika saņemts izsaukums Valmierā, kur daudzdzīvokļu ēka dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 15.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns 1 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 45 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.43 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts, turklāt iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls, visticamāk, ir saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni un smēķēšanu telpās. Šoreiz ugunsgrēks neprasīja cilvēku upurus, bet kārtējo reizi sniedza brīdinošu mācību – nesmēķējiet gultā un uzstādiet dzīvokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu!

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem: Madonas novada Liezēres pagastā nocēla kaķi no koka, Valmierā atbrīvoja kaķi, kurš bija iestrēdzis zem vieglās automašīnas pārsega un nogādāja dzīvnieku patversmē, bet Limbažos iecēla kaijas mazuli atpakaļ ligzdā uz jumta.

Dodiet ceļu ugunsdzēsējiem.
Svētdienas vakarā ugunsdzēsēji nodzēsuši bezpajumtnieka ratiņus, kurus aizdedzināja nezināma persona.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Balvu novadā no ezera un Liepājā no dīķa izcēla divus bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

18. jūlijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis četrus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 1,75 ha. No tiem Centrālvidzemes virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks, Dienvidkurzemes virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks, Dienvidlatgales virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks un Zemgales virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēki. 19. jūlijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis četrus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 0,03 ha. No tiem Dienvidlatgales virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks un Rīgas reģionālajā virsmežniecībā 3 meža ugunsgrēki.

Sagatavoja VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru