Dzīvoklī Rīgā dega elektriskā plīts

Nav komentāru
Divas VUGD autocisternas izsaukuma vietā
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. jūlija plkst. 6.30 līdz 3. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 23.46 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu nama dzīvoklī deg elektriskā plīts un galda virsma 0,5 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 00.22 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Plkst. 21.28 Iecavas un Bauskas ugunsdzēsēji-glābēji devās uz Iecavu, kur 80 m2 platībā dega zaru, koku, būvgružu un atkritumu kaudze. Kopējā kaudzes platība bija 150 m2. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 22.39, un tajos piedalījās četri ugunsdzēsēji-glābēji ar divām autocisternām.
Atkritumu kaudzes ugunsgrēks Iecavā. Foto: VUGD / Bauskas dzīve
Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, saimniecības ēkas griesti, divos gadījumos piededzis ēdiens, ledusskapis, pirts un šķūņa siena, dārza māja.
Sadegusi un nogāzta atkritumu tvertne
Rīga, Mežciema nodegusi atkritumu tvertne. Foto: Eriks Trukšāns
2. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla divus bojāgājušus cilvēkus – vienu Alūksnē no ezera, bet otru Siguldā no upes. Informāciju par to, ka ūdenī Alūksnē redzams cilvēks, VUGD no Valsts policijas saņēma plkst. 13.09. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva līdz bojāgājušajam, nogādāja viņu krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru