Brīvdienās glābējiem bija pilnas ar darbiem gan uz zemes, gan uz ūdens

Nav komentāru
Ugunsdzēsēju auto stāv pie ēkas naktī
Ugunsdzēsēji Ķengarāgā. Foto: Oļegs Treimans 

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4. jūlija plkst. 6.30 līdz 6. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 85 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.


Svētdien plkst. 18.59 tika saņemts izsaukums Engures novadā, kur jūrā bija apgāzies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka aptuveni 500 metrus no krasta atrodas kanoe līdzīga laiva un no Valsts policijas tika saņemta informācija, ka viens no cilvēkiem bija izpeldējis paša spēkiem pirms VUGD ierašanās un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Nekavējoties tika sākta otra cilvēka meklēšana, kur piedalījās arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta kuģis K07 “Ausma” un Gaisa spēku helikopters “Mi-17”. Līdz ar diennakts tumšā laika iestāšanos plkst. 22.51 VUGD darbu notikuma vietā pārtrauca, bet šodien meklēšanas darbi turpināsies.

Svētdien no rīta Aveņu ielā Daugavpilī uz lodžijas dega sadzīves mantas (skaties video).
Ugunsdzēsēji glābēji uz balkona
Ugunsdzēsēji likvidē ugunsgrēku uz lodžija Daugavpilī. Foto: Natālija Kļementjeva

Sestdien plkst. 08.48 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu nama dzīvoklī deg sadzīves mantas 6 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas otrā stāva tika evakuēts viens cilvēks, bet vēl trīs cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 10.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Liepājā steidzās dzēst vairākus ugunsgrēkus. Atmodas bulvārī piecstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega atkritumi 0,1 m2 platībā, Laboratorijas ielā dega atkritumi 6 m2 platībā, bet Saraiķu ielā dega pirts 20 m2 platībā. Piektdien ugunsdzēsēji glābēji Kārklu ielā Liepājā no pazemes šahtas izcēla suni, kurš bija ielīdis šahtā un sapinies savā saitē. Ugunsdzēsēji glābēji izglābto suni nodeva saimniecei.

Naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 4.18 Aizkraukles un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunjelgavas novada Seces pagastu, kur dega malkas šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka malkas šķūnis un tajā esošā malka jau deg pilnā 100 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 09.46. Svētdien plkst. 13.38 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vidzemes ielu Pļaviņās, kur dega neapsaimniekota ēka pilnā 60 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trijām stundām.

Brīvdienās – 4. un 5. jūlijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis vienu meža ugunsgrēku ar kopējo platību 0,01 ha. Meža ugunsgrēks bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji no ezeriem izcēla divus bojāgājušus cilvēkus – vienu Aglonas novadā, bet otru Viesītes novadā.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru