Vakar Latvijā ugunsgrēkos cieta 3 civlēki

Nav komentāru
Ugunsgrēks Jelgavā
Ugunsgrēks Tērvetes ielā Jelgavā. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. jūnija plkst. 6.30 līdz 30. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku, tai skaitā, viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 23.17 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 60 m2 platībā. No degošās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 01.25 ugunsgrēks tika likvidēts.
Plkst. 16.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ludzā, kur divstāvu mājas dzīvoklī dega uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 17.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šonakt plkst. 02.21 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rūpnīcu ielā Olainē, kur dega vienstāva ražošanas ēka 550 m2 platībā. Izsaukums uz notikumu tika saņemts vakar plkst. 16.09. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Notikuma vietā strādāja 53 ugunsdzēsēji glābēji, iesaistot deviņas autocisternas, divas autokāpnes un ķīmijas automobili, un plkst. 18.34 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot.
29. jūnijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis trīs meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 0,33 ha. Visi trīs ugunsgrēki bijuši Zemgales virsmežniecības teritorijā.

Vakar no ūdenstilpēm Daugavpilī un Ikšķilē tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru