Tūkstot astoņdesmit pieci Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 05.06.2020.

2020. gada 05. jūnijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 3 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1085.


Dienests vakar kopā veicis 1010 izmeklējumus no kuriem trīs bija pozitīvi. 10 saslimušie atrodas slimnīcās – 7 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 165 cilvēki. Izveseļojušies 781 cilvēks. Mirušo skaits – 25. Kopā Latvijā ir veikts 115 461 izmeklējums. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,3% (vakar 0,3%). Slimnieku skaits dubultojās 60,9 dienu laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 05.06.2020.

Svarīgākais no valdības


  • Valdība vakar arodslimību sarakstā iekļāva arī saslimšanu ar Covid-19.
  • Ja epidemioloģiskā situācija Latvijā būs stabila, pēc 9. jūnija varētu tikt mazināti pulcēšanās ierobežojumi, paredzot, ka gan iekštelpās, gan ārtelpās varētu pulcēties lielāks cilvēku skaits, vienlaikus ievērojot 2 metru distanci. Lēmums vēl jāpieņem valdībai.
  • SPKC un VM aicina ikvienu lejupielādēt lietotni „Apturi Covid ” un šādā veidā palīdzēt ierobežot vīrusa izplatību Latvijā, lai mēs visi varētu ātrāk atgriezties ikdienas dzīvē.  Vairāk par lietotni: www.apturicovid.lv


Slimnīcām regulārāk būs jāziņo par pieejamajiem resursiem

Lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) varētu pacientu nogādāt uz visatbilstošāko slimnīcu viņa veselības stāvoklim, ārstniecības iestādēm būs katru dienu jāsniedz informācija NMPD par slimnīcā pieejamajiem resursiem, tostarp brīvajām gultām un noslogotību.

Pieredze, sniedzot palīdzību pacientiem ar Covid-19 diagnozi vai ar aizdomām par šo saslimšanu, parādīja, ka ir nepieciešams noteikt papildu veicamos pasākumus, lai operatīvi apzinātu informāciju par resursu pieejamību ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, un līdz ar to nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību arī situācijās, ja strauji pieaug pacientu skaits.

Līdz ar to valdība 4. jūnijā noteica, ka no šā gada 1. oktobra slimnīcām reizi dienā NMPD būs jāsniedz informācija par stacionārās ārstniecības iestādes gultu skaitu, tai skaitā par brīvajām un pieejamajām gultām, kas nav viens un tas pats. Attiecīgi palātā, kur ir 4 gultas, var atrasties pacients ar bīstamu infekcijas slimību, līdz ar to citus pacientus šajā palātā izvietot nedrīkst. Informācija par gultām ir svarīga arī organizējot veselības aprūpes nodrošināšanu ārkārtas situācijās vai brīžos, kad blakus slimnīca ir noslogota, un veselības aprūpi ir jānodrošina lielam pacientu skaitam.

Slimnīcas sniegs informāciju arī par medicīnisko ierīču pieejamību, lai pacients saņemtu viņa stāvoklim atbilstošu terapiju, kā arī par slimnīcas noslodzi konkrētajā brīdī un pieejamajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

Igaunijā


Lietuvā

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru