Salaspilī ugunsgrēkā izglābts cilvēks

Nav komentāru
VUGD operatīvais transports uz dzīvojamās mājas fona
Ugunsdzēsēji izsaukumā Jelgavā. Foto: Breaking Latvia

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13.jūnija plkst. 6.30 līdz 15.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 106 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.


Naktī un svētdienu plkst. 02.16 tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 03.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst. 9.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ceturtajā un piektajā stāvā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piektā stāva dzīvokļiem evakuēja trīs cilvēkus, bet vēl viens cilvēks bija evakuējies no degošā dzīvokļa pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēks tika pamanīts, jo dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors. Šis ugunsgrēks, kur dega tvaika nosūcējs un sadzīves mantas 2 m2 platībā, likvidēts plkst. 10.18.
VUGD glābēji izsaukuma vieta
Piededzis ēdiens Slokas ielā (Dzirciems, Rīga). Foto: Andrejs Kurganskis
Sestdien Ziepniekkalnā sadeg vieglā automašīna.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, kravas automašīna, kūdra, saimniecības ēka un neapsaimniekota ēka, un sausā zāle, sadzīves mantas uz balkona, sausā zāle, cigarešu izsmēķi dzīvoklī, divos gadījumos vieglās automašīnas, piededzis ēdiens, dārza māja, dzīvokļa lodžija, elektroinstalācija, nepieskatīts ugunskurs, saldēšanas iekārtā.
Operatīvie dienesti pie tirdzniecības centra
Evakuācija t/c "Dole" (Ķengarags, Rīga). Foto: Veronika Nahodkina
Kuldīgas novadā ugunsdzēsēji glābēji no Ventas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai. Sestdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

13. jūnijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis 1 meža ugunsgrēku ar kopējo platību 3,76 ha. No tiem 3,2 ha bijusi lauce. Meža ugunsgrēks bijis Dienvidlatgales virsmežniecības teritorijā. 14. jūnijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru