Ielu kaujās brīvdienas notikušas Francijas pilsētā Dižona

Nav komentāru

Vardarbība Francijas pilsētā Dižonā sākās ar iespaidīgu kautiņu piektdien 12. jūnijā. Sociālos tīklos nemieru dalībnieki skaidro, ka čečeni no visas valsts sabraukuši, lai atriebtos vietējiem Alžīras izcelsmes narkotiku tirgotājiem.


Kautiņi Republikas laukumā pilsētas centrā brīvdienās nav retums, bet tas, kas notika 12. jūnijā satricināja visu pilsētu. Vairāki desmit cilvēki, bruņoti ar beisbola nūjām un metāliskām armatūrām, sagāja kautiņā Francijas austrumu pilsētā Dižonā. Saskaņā ar informāciju sociālos tīklos, čečeni no visas Francijas ieradās, lai noskaidrotu attiecības ar vietējiem narkotiku tirgotājiem.

Sākās viss ar sociāliem tīkliem, kur tika aicināti visi čečeni atriebties par vienu no savas kopienas biedru. Divi vietējie narkotiku tirgotāji smagi piekāva 16 gadus vecu čečenu pusaudzi, kurš nonācis slimnīcā un atrodas smagā stāvoklī.

Šajā pašā vakarā, čečeni pulcējušies Republikas laukumā, kur iebruka kafejnīcā “Melnā pērle”, kur tika meklēti potenciālie pusaudzi piekāvušie narkotiku tirgotāji. Kaujā cietuši 10 cilvēki. Daži no tiem smagi – vienam lauzta roka, citi nav spējīgi strādāt.
Divu kopienu pārstāvji sestdien ir tikušās, lai mazinātu saspīlējumu.

Neskatoties uz pārrunām nakti no sestdienu uz svētdienu Grésilles rajonā tika dzirdēti šāvieni. Apšaudē cietis vīrietis, kurš smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, kur viņa dzīvību izglāba no nāves. Prokurors apstiprināja, ka apšaude bija saistīta ar abu grupu savstarpējo attiecību kārtošanu.

Čečeni sola turpināt uzbrukt alžīriešiem, kamēr to kopiena pati nesodīs savus pārstāvjus.

Policija ir uzsākusi krimināllietu, bet tajā pagaidām nav neviena aizturētā. Pilsētā ieradās arī likumsargu papildspēki no citiem reģioniem.

Vietējie iedzīvotāji ir šokēti ar notiekošo un baidās doties uz pilsētas centru. Daži no tiem stāsta, ka redzējuši ielās vīrieti, kurš bija bruņots ar cirvi.

Avots: France Blue

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru