Daugavpilī ugunsgrēkā iet bojā 2 sievietes. Imantā deg balkons un cieš saimnieks.

Nav komentāru
Ugunsgrēkā cietusī koka ēka
Ugunsgrēka sekas Lielā ielā Daugavpilī. Foto: Eto Dpils

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 27. jūnija plkst. 6.30 līdz 29. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 155 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku, tai skaitā, astoņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 19.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī Lielā ielā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēkas pirmais stāvs 80 m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. No ēkas otrā stāva tika izglābts viens cilvēks, savukārt viens cilvēks bija cietis, pirms VUGD ierašanās mēģinot iekļūt degošajā ēkā. Plkst. 23.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka gāja bojā divas sievietes, bet dzīviem palikušajiem ir nepieciešama finansiālā palīdzība.
Ugunsgrēka seku likvidācija
Ugunsgrēka sekas Lielā ielā Daugavpilī. Foto: Pjotrs Kornilovs
Plkst. 23.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā dega augšējā stāva dzīvokļa istaba un lodžija 10 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis, mēģinot dzēst ugunsgrēku paša spēkiem pirms VUGD ierašanās. Izglābtais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 01.27 ugunsgrēks tika likvidēts.
Ugunsdzēsēji apseko ugunsgrēka vietu
Ugunsgrēks uz balkona Imantā Kurzemes prospektā. Foto: Diāna Spiridovska
Plkst. 22.56 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Notikuma vietā dzīvoklī dega mikroviļņu krāsns 0,05 m2 platībā. No piedūmotās telpas tika izglābti divi cilvēki, ko kuriem viens bija cietis tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 23.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.08 tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur daudzstāvu nama dzīvoklī dega sadzīves mantas 0,5 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 18.28 ugunsdzēsēju glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur pa piecstāvu dzīvojamās mājas logu nāca dūmi. Notikuma vietā dega virtuve 15 m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem, bet trīs cilvēki tika evakuēti. Plkst. 20.02 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.
Cilvēki vēro ugunsgrēka likvidāciju
Ugunsgrēks virtuvē Daugavpilī Stacijas ielā. Foto: Jevgēnijs Ratkovs
Plkst. 10.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Amatas novadu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas mansards, jumts un kāpņu telpa 200m2 platībā. Cilvēki no ēkas bija izgājuši pirms VUGD ierašanās. Plkst. 14.04 šis paaugstinātas bīstamības ugunskurs tika likvidēts.


27. un 28. jūnijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis septiņus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 0,33 ha. No tiem Dienvidlatgales virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks, Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā 4 meža ugunsgrēki, Ziemeļkurzemes virsmežniecības teritorijā 1 meža ugunsgrēks un Ziemeļvidzemes virsmežniecībā 1 meža ugunsgrēks.
Inforgrāma par meža ugunsgrēkiem
Meža ugunsgrēku statistika. Foto: Valsts meža dienests
Sestdien no ūdenstilpēm Skrundas, Ventspils un Talsu novadā tika izcelti 3 bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru