Daugavpilī no zibens spēriena aizdegās māja

Nav komentāru
Melni dūmi ceļas virs ēkas
Ugunsgrēks "Lido" ražošanas cehā. Foto: Aļona Vasiļjeva

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11. jūnija plkst. 6.30 līdz 12. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.


Plkst. 21.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķengaragā, Rīgā, kur divstāvu ražošanas ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg angāra tipa ēka ar administratīvajām telpām, noliktavu un kūpināšanas cehu kopumā 600 m2 platībā (skaties video). Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Notikumā cietušo nav. Notikuma vietā strādāja 32 ugunsdzēsēji glābēji, septiņas autocisternas, autokāpnes un glābšanas automobilis. Īsi pēc pusnakts plkst. 00.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 03.57 – likvidēts.
Cilvēki sapulcējās pie ugunsgrēka vietas
Ugunsgrēks "Lido" ražošanas cehā Ķengaragā. Foto: Lauta Strēlniece

Vakar plkst. 8.04 VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā kaimiņi dzirdēja, ka vienā no dzīvokļiem tiek saukts pēc palīdzības. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī ir neliels piedūmojums un bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji no dzīvokļa izglāba cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 8.55 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 23.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur pēc sākotnējās informācijas, zibens bija iespēris divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mājas jumts 100 m2 platībā. Notikuma vietā strādāja 13 Daugavpils ugunsdzēsēji glābēji. Pirms VUGD ierašanās evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 1.32 ugunsgrēks tika likvidēts.
No liesmām cietušā privātmāja
Nodegušais mājas jumts, kurā trāpīja zibens. Foto: gorod.lv
Šorīt plkst. 7.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Sabili, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā radies sadūmojums nepareizas apkures ierīces ekspluatācijas dēļ. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuēti 15 cilvēki. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 8.35.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, apavi, mikroautobuss, elektrības vadi, elektrības sadales skapis, elektrības rozetes, elektrības stabs, vieglā automašīna, kravas automašīna, kartona kastes, šķūnis, kā arī divos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

11. jūnijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa un Valsts mežu dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru