Brīvdienas ugunsdzēsējiem nebija mierīgas

Nav komentāru
Ugunsdzēsēji dzēš liesmas uz balkona
Ugunsgrēks uz balkona dzīvojamā mājā Juglā. Foto: Mar Čiks

Ugunsdzēsējiem brīvdienas bija gana noslogotas gan dzēšot liesmas, gan veicot glābšanas darbus. Lielākais ugunsgrēks notika Aconē, bet Siguldā šķūnīša ugunsgrēkā tika atrasts bojā gājušais.


Vakar plkst. 15.10 tika saņemts izsaukums Saldū, kur vienstāva dzīvojamās mājas virtuvē dega uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens 0,1 m2 platībā. Dzēšot liesmas paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Plkst. 12.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un saimniecības ēka 90 m2 platībā. Pamanot ugunsgrēku, kaimiņu ēkas iemītnieks izglāba degošajā ēkā esošu cilvēku un izveda no piedūmotās vides. Plkst. 14.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 12.20 tika likvidēts ugunsgrēks Aconē, kur atkritumu pārstrādes uzņēmumā dega atkritumi un divi transportlīdzekļi kopumā 2000 m2 platībā.
Melni dūmi cēlās no atkritumu ugunsgrēka Aconē
Ugunsgrēks Aconē. Aculiecinieka foto.

Naktī uz svētdienu plkst. 04.40 tika saņemts izsaukums uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 2000 m2 platībā. Plkst. 13.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 02.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Siguldas novadā, kur dega šķūnis ar izbūvētu pirti 30 m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst. 04.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 19.30 tika saņemts izsaukums Ludzā, kur dega divstāvu namā dega dzīvoklis 60 m2 platībā. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji izglāba vienu cilvēku, bet ugunsdzēsēji glābēji izglāba vēl divus cilvēkus un divus evakuēja no bīstamās vides. Divi no izglābtajiem bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 21.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdienas. 6. jūnija, naktī pulksten 0.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Durbes novada Dunalku, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva ēkā, kurā izbūvēta ferma un dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka deg 300 m2 platībā un daļai ēkas ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā astoņi mājlopi. Ugunsgrēkā nosargāta atlikusī ēkas daļa 500 m2 platībā

Sestdien glābēji Rīgā, Zolitūde no koka noņēma kaķi.
Ugunsdzēsējs uzkāpis kokā, lai palīdzētu nocelt kaķi
Glābējs lien pēc kaķa. Foto: Regīna Ločmele-Luņova

Svētdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Savukārt Inčukalna novadā svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkam, kurš bija apmaldījies mežā. Raidot automašīnas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža paša spēkiem.

6. jūnijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks. 7. jūnijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis 1 meža ugunsgrēku Dienvidlatgales virsmežniecības teritorijā ar kopējo platību 0,15 ha.

Avots: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Valsts meža dienests, Valsts vides dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru