Smiltenē dega tirdzniecības centra jumts

Nav komentāru
Latvijas operatīvo dienestu brigādes pie tirdzniecības centra Smiltenē
Ugunsgrēka vieta. Foto: Elina Kubulina Vilne

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. maija plkst. 6.30 līdz 20. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.


Otrdien, 19. maijā, pulksten 8.25 tika saņemts izsaukums uz Daugavas ielu Smiltenē, kur no trīsstāvu ēkas (kādreizējā universālveikala) jumta redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas jumts sešu kvadrātmetru platībā un siena septiņu kvadrātmetru platībā. No ēkas trešā stāva evakuējās 14 cilvēki. Pulksten 10.12 ugunsgrēks likvidēts. Notikušā apstākļus izmeklē Valsts policija.
Ar atklātām liesmām deg ēkas jumts
Ar atklātām liesmām deg tirdzniecības centra jumts Smiltenē. Foto: Sarmite Ozola
Vakar plkst. 12.49 VUGD saņēma izsaukumu Rucavas novadā, kur no dzīvojamās mājas cēlās liesmas un dūmi. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja kopumā 200 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.00 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 10.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kāpņu telpā deg starpstāvu pārsegums un sadzīves mantas kopumā 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 11.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrovelosipēds, divstāvu saimniecības ēka, sadzīves mantas, elektroinstalācijas vadi, vieglā automašīna, sabiedriskas ēkas vārti, kravas automašīna ar granulām.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru