Pie Slokas ezera dega kūla 10 hektāru platībā

Nav komentāru
Video: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD)

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. maija plkst. 6.30 līdz 21. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 30 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.



Vakar plkst. 22.02 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, pie Slokas ezera dega kūla. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka grūti pieejamā apvidū dega niedres un kūla kopumā 10 hektāru platībā un uguns strauji izplatās. Naktī plkst. 01.32 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un šorīt plkst. 06.54 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.05 Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ogres novadu, kur Lobes ezerā bija apgāzusies laiva — informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. Viens cilvēks saviem spēkiem bija izpeldējis krastā. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ezeru, jo bija informācija, ka laivā, iespējams, ir bijis vēl kāds cilvēks, bet nevienu neatrada. Iestājoties diennakts tumšajam laikam, meklēšanas darbi tika pārtraukti. Tālākie meklēšanas darbi notiks pēc Valsts policijas ierosinājuma, policija skaidros visus notikušā apstākļus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, augstsprieguma līnijas balsts, divos gadījumos vieglās automašīnas, dārza māja, niedres, kūdra, kūla, piededzis ēdiens, elektroinstalācija, sadzīves mantas uz balkona.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru