Gulbenes novadā aiztur sērijas automazgātuvju zagļus

Nav komentāru
Automātiskā pašapkalpošanās automazgātuve
Ilustratīvs attēls. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

2020. gada 12. maijā Gulbenes novadā pēc pakaļdzīšanās tika aizturētas divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par vairāku pašapkalpošanās automazgātavu apzagšanu.



Pulksten 5.00 Valsts policija saņēma informāciju, ka Gulbenē, Brīvības ielas automazgātavā, atlaužot pašapkalpošanās naudas lādi, nozagta nauda. Saņemot šo informāciju, policisti nekavējoties uzsāka meklēšanas pasākumus un drīz vien noskaidroja, ka iespējamās aizdomās turētās personas pārvietojas ar automašīnu “Saab”.

Policija uzsāka minētās automašīnas meklēšanu. Pēc neilga brīža minētā automašīna tika pamanīta uz autoceļa Gulbene – Balvi. Policisti nekavējoties lika apturēt transportlīdzekli, bet tā vadītājs uzsāka bēgšanu un nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām.

Tomēr operatīvi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa amatpersonām, sadarbojoties ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas, izdevās apturēt transportlīdzekli un aizturēt divas personas – 1996. gadā dzimušu sievieti un 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurus tur aizdomās par zādzībām no pašapkalpošanās automazgātavām.

Tāpat pārbaudot transportlīdzekļa vadītāju, konstatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī pie viņa atrastas, iespējams, narkotiskās vielas. To precīzs sastāvs un daudzums tiks noteikts ekspertīzē.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personas kopumā veikušas piecas zādzības no pašapkalpošanās automazgātavām dažādās Vidzemes pilsētās – Alūksnē, Cēsīs, Limbažos, Madonā un Gulbenē. Tāpat jāpiemin, ka šīs personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā.

Vienai personai tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Savukārt otrai personai ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tās laikā tiks skaidrots nodarītā zaudējuma apjoms, kā arī aizdomās turēto saistība ar citiem noziedzīgajiem nodarījumiem.
Automātiskā pašapkalpošanās automazgātuve
Ilustratīvs attēls. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Avots: Dzirkstele.lv

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru