Covid-19 uzliesmojums aprūpes centrā "Mārsnēni"

Nav komentāru
Veca ēka zaļu koku ietvarā
SAC Mārsnēni. No Facebook mājas lapas

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) 2020. gada 15. maijā konstatēja Covid-19 slimības uzliesmojumu sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" Priekuļu novadā.


Dienests kopumā konstatējis saslimšanu 17 centra iemītniekiem un 4 darbiniekiem. Līdz sestdienas vakaram kļuva zināms vēl par 8 saslimušajiem iemītniekiem un līdz ar to kopējais saslimušo skaits sastāda 29 cilvēkus. Kopumā aprūpes centrā atrodas 60 pacienti. Jau vakar tika uzsākta slimo pacientu nodalīšana no veselajiem, ka arī pieņemts lēmumus par ēkas dezinfekciju. Vakar SAC "Mārsnēni" apsargāja pašvaldības policija, bet šodien šos pienākumus uzņemsies Zemessardze un Valsts policija.

Sociālās aprūpes centrs "Mārsnēni" ir biedrības "Labāka Rītdiena" struktūrvienība. Biedrība ir privātā bezpeļņas labdarības organizācija, kura tika dibināta 2015. gadā un tiek uzturēta ar ziedojumu palīdzību. Gan SAC "Mārsēni", gan biedrību "Labākā Rītdiena" vada viena persona - Evija Jēkabsone.
Sieviete garā kleitā sēž uz krēslas
Evija Jēkabsone. No personīgā arhīva.


Saslimšana aprūpes centrā konstatēta sešas dienas pēc 9. maija svinēšanas, bet epidemiologi pagaidām nav informējuši, kādā ceļā varētu būt inficējušies darbinieki un iemītnieki. Aprūpes centri visā pasaulē tiek uzskatīti par paaugstinātā riska objektiem, kuros no Covid-19 mirst visvairāk cilvēkus (piemēram, Apvienotā Karalistē vai Francijā).

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru