Četri cilvēki cietuši ugunsgrēkos brīvdienās

Nav komentāru
Melni dūmi ceļas no meža masīva un ceļas virs daudzstāvu dzīvojamām mājām
Deg riepas Biķernieku trasē. Foto: Jūlija Leksina

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 23. maija plkst. 6.30 līdz 25. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 114 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku, tai skaitā sešu kūlas un astoņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 21.49 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 22.39 ugunsgrēks tika likvidēts.
Ugunsdzēsēju glābēju ekipāžas ierodas izsaukuma vietā
Viltus izsaukums Ulbrokas ielā Rīgā. Foto: Sandija Kovaļevska
Plkst. 10.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salaspilī, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 150 m2 platībā. Notikuma vietā cieta divi cilvēki, no kuriem viens bija ugunsdzēsējs glābējs. Abi cietušie tika nodoti NMPD mediķiem. Ugunsdzēsējs glābējs pēc NMPD mediķu palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja. Plkst. 13.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.
Ugunsgrēka dūmi ceļas virs kokiem
Dzīvojamās mājas ugunsgrēks Salaspilī. Foto: Natālija Žirkova
Plkst. 09.57 VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī daudzstāvu dzīvojamā mājā no dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns, siena un televizors 15 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 10 cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 11.05 ugunsgrēks tika likvidēts un iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

Vakar ugunsdzēsēji steiguši dzēst riepas, kuras bija aizdedzinātu Biķernieku trases malā.
Melni dūmi ceļas no meža masīva
Deg riepas Biķernieku trases malā. Foto: Roman Rumin
Balti dūmi ceļas no ugunsgrēka, kuru dzēš ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji dzēš ripas Biķernieku trasē. Foto: Paula Paj
Sestdien plkst. 17.23 tika saņemts izsaukums Engures novadā, kur dega vienstāva ražošanas ēka pilnā 400 m2 platībā. Plks.18.45 ugunsgrēka izplatīšanos izdevās ierobežot, nosargājot blakus esošo ēku, un plkst. 20.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja 15 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Smārdes un Lapmežciema brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Plkst. 12.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja pilnā 80 m2 platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Liels meža ugunsgrēks izcēlies Abavas pagastā, privātajā mežā – 5,62 ha platībā, ugunsgrēks šobrīd ir ierobežots un notiek tā likvidācijas darbi. Arī Turkalnē, Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā dedzis mežs ievērojamā platībā – 4,8 ha, ugunsgrēks ierobežots un notiek tā likvidācijas darbi.

Avots: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Valsts Meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru