Astoņi simti deviņdesmit seši Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 5.05.2020.

2020. gada 5. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 896.


Dienests vakar kopā veicis 686 izmeklējumus no kuriem neviens nebija pozitīvs. 33 saslimušie atrodas slimnīcās – 29 ar vidēju slimības gaitu, 4 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 98 cilvēki. Izveseļojušies 348 cilvēki. Mirušo skaits – 17. Kopā Latvijā ir veikti 66150 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0% (vakar 1,9%). Slimnieku skaits dubultojās 35 dienu laikā.

Diennakts laikā miris viens pacients vecuma grupā no 85 līdz 90 gadiem, kuram bija vairākas hroniskas saslimšanas.
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 5.05.2020.

Svarīgākais no valdības

  • Šobrīd ir atjaunots pacientu pieraksts uz visiem plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem, tostarp uz tiem, kas šobrīd epidemioloģisko risku mazināšanas un COVID-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanas nolūkā, vēl nav pieejami un netiek sniegti. 
  • Pierakstu uz pakalpojumiem, ko atļauts sniegt, ārstniecības iestādes iespēju robežās nodrošina prioritāri iedzīvotājiem, kuriem tie tika atcelti dēļ noteiktajiem ierobežojumiem. 
  • Gadījumā, ja pieraksta laiku objektīvu iemeslu dēļ nevar noteikt, tad ārstniecības iestāde norāda aptuveno pakalpojuma saņemšanas datumu un aptuveni mēnesi pirms pakalpojuma saņemšanas laika informē par konkrētu datumu un laiku.

Lietuvā

Igaunija

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru