Abavas pagastā dega sabiedriskā ēka

Nav komentāru
Ugunsdzēsēji pilda tilpni ar ūdeni
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecu kūlas ugunsgrēku un piecu meža ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 21:45 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Abavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu sabiedriskā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu ēkas jumts 100 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies divi cilvēki. Šonakt plkst. 2:51 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur trīs gadījumos dega sodrēji, trīs gadījumos vieglā automašīna, saimniecības ēka un siltumnīca, atkritumi, sadzīves mantas, pirts, meža zemsedze, riepas un malka, traktors, dārza māja un žogs, kokmateriāli un šķūnis.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji Latvijā dzēsuši piecus kūlas ugunsgrēkus, no kuriem lielākais bija Baldones novadā, kur dega pērnā gada zāle divu hektāru platībā.
Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru