Seši simti piecdesmit septiņi Covid-19 saslimušie Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 14.04.2020.

2020. gada 14. aprīli Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 2 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 657.


Dienests vakar kopā veicis 242 izmeklējumus no kuriem divi izrādījās pozitīvi. 46 saslimušie atrodas slimnīcās - 43 ar vidēju slimības gaitu, 3 - ar smago. Kopā Latvijā ir veikti 29 018 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0.3% (vakar 0.6%). Slimnieku skaits dubultojās 16.5 dienu laikā.
Koronavīrusa slimnieku grafiks 14.04.2020.


Svarīgākais no valdības

  • Nedēļas nogalē no Ķīnas piegādāta otra lielā, centralizēti iegādātā Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsardzības līdzekļu krava ar aptuveni miljonu vienreizlietojamo medicīnisko masku. 
  • Lai ierobežotu Covid-19 izplatību īpaši riska grupās, Veselības ministrija turpina organizēt regulāras pārbaudes, veicot Covid-19 testus, sociālo aprūpes centru klientiem un darbiniekiem, ja ir saslimšanas simptomi. 
  • NVD interneta vietnē publicēta informācija par noslēgtajiem līgumiem un darījumiem par medicīnas preču, ierīču iegādēm un piegādi. 
  • Atsākoties repatriācijas reisiem, visiem atbraukušajiem, kuriem ir saslimšanas simptomi, tiks nodrošinātas Covid-19 analīzes. Šīm personām, atgriežoties Latvijā, ir jāievēro obligāta 14 dienu pašizolācija.

Valdības preses konference



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru