Septiņi simti astoņdesmit četri Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 24.04.2020.

2020. gada 24. aprīlī Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 784.


Dienests vakar kopā veicis 2039 izmeklējumus no kuriem seši izrādījās pozitīvi. 40 saslimušie atrodas slimnīcās - 34 ar vidēju slimības gaitu, 6 - ar smago. No stacionāriem izrakstīti 74 cilvēki. Kopā Latvijā ir veikti 43080 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0.8% (vakar 2.2%). Slimnieku skaits dubultojās 25 dienu laikā.

Diennakts laikā miris viens Covid-19 slimnieks, vecumā no 75 līdz 80, bija arī vairākas hroniskas saslimšanas. Kopējais mirušo skaits sastāda 12 cilvēkus.

Pieaugošais mirušo pacientu skaits un šīs nedēļas laikā relatīvi nemainīgais stacionēto un smagi slimo pacientu daudzums varētu liecināt par to, ka esam sasnieguši Covid-19 infekcijas līknes augstāko punktu, aģentūrai LETA atzina Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Tas tomēr nenozīmē, ka tas ir pīķis un līkne turpmāk ies uz leju," skaidroja infektologs, prognozējot, ka "visdrīzāk tā saglabāsies esošajā līmenī kādu laiku, ja jauno gadījumu skaits nemazināsies".

Vienlaikus eksperts paredz, ka gadījumā, ja līdzšinējā testēšanas stratēģija nebūs bijusi pilnībā veiksmīga, varam arī gaidīt nelielu stacionētu gadījumu pieaugumu.

Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 24.04.2020.

Svarīgākais no valdības

  • Lai, pievērstu īpašu uzmanību pacientiem ar hroniskām saslimšanām, ģimenes ārsts var nosūtīt uz analīzēm arī šos pacientus bez Covid-19 slimības pazīmēm. 
  • Pacientiem, kurus nogādās slimnīcu uzņemšanas nodaļās, veiks Covid-19 analīzes. 
  • Drīzumā Latvijā būs iespēja sākt izmantot ātros molekulāri bioloģiskos Covid-19 testus. Tas dos iespēju analīžu rezultātus saņemt slimnīcām īsākā laikā.

Uzņēmēju viedoklis

Lietuvā

Igaunija

Diennakts video apskats

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru