Pusaudzei Aizputē ar pudelēm sadauza galvu

Nav komentāru
Operatīvo dienestu auto ielas malā

Šonedēļ Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Aizputē kādai meitenei ir nodarīti miesas bojājumi, kā rezultātā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki viņu nogādāja medicīnas iestādē.


Valsts policijā saņemta informācija par to, ka 20. aprīlī Aizputē, kādā teritorijā divām meitenēm izcēlās konflikts, kā rezultātā jaunākajai no meitenēm, kurai ir 13 gadi, tika nodarīti miesas bojājumi – ar stikla pudelēm mests pa galvu un pārsists deguns, un galva, līdz ar to Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki pusaudzi nogādāja medicīnas iestādē, kur viņai tika uzliktas vairākas šuves.

Šo situāciju vēl nepatīkamāku padara tas, ka no šīm sekām varēja izvairīties, taču apkārtējo vienaldzības vai apjukuma dēļ tas netika darīts. Apkārt atradās vairāki jaunieši, kuri, tā vietā, lai piezvanītu operatīvajiem dienestiem un ziņotu par redzēto, tādā veidā to pārtraucot, notiekošo filmēja un vēl šobrīd, dažas dienas pēc notikušā ar videomateriāliem dalās lietotnē “Whats App”.

Meitene, kura nodarīja cietušajai miesas bojājumus, ir divus gadus vecāka un jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība un tiks pieprasītas ekspertīzes no slimnīcas, lai noteiktu miesas bojājumu smaguma pakāpi un lemtu par kriminālprocesa uzsākšanu.

Personas tās dienas vakarpusē noskaidroja un sākotnējās darbības veica Aizputes novada pašvaldības policija. Veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka jauniete, kura nodarīja meitenei miesas bojājumus, atradās 1,39 promiļu reibumā. Tāpat Valsts policija atgādina, ka šobrīd ir izsludināta ārkārtējā situācija valstī, kas liedz pulcēties vairāk kā diviem cilvēkiem, taču likumsargu rīcībā ir informācija, ka notikuma vietā atradās vismaz astoņas personas.
Valsts policija aicina vecākus runāt ar saviem bērniem un izskaidrot, ka konflikti nav jārisina šādā veidā. Likumsargi pēc pieprasījuma vairakkārt ir devušies uz skolām runāt par dažādiem aktuāliem jautājumiem jauniešu vidū, taču jāuzsver – audzinošais darbs ir jāveic vecākiem, savukārt Valsts policija jau cīnās ar sekām.

Tāpat acīmredzot jaunieši nesaprot, kādas sekas šī rīcība var atstāt uz viņu nākotni. Atgādinām, ka jau no 11 gadu vecuma par izdarītajiem pārkāpumiem var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus, taču no 14 gadu vecuma iestājas administratīvā un kriminālatbildība.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru