Četri simti deviņdesmit trīs Covid-19 saslimušie Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 3.04.2020.
1

2020. gada 3. aprīli Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 35 saslimšanas gadījumi ar Covid-2019. Kopējais saslimušo skaits – 493.


Dienests vakar kopā veicis 1364 izmeklējumus no kuriem trīsdesmit pieci izrādījās pozitīvi. 31 saslimušie atrodas slimnīcās - 28 ar vidēju slimības gaitu, 3 - ar smago. Kopā Latvijā ir veikti 18 198 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 7.6% (vakar 2.7%).
Koronavīrusa slimnieku grafiks 3.04.2020.

Svarīgākais no valdības:

  • Paplašinātas iedzīvotāju grupas, kam veic valsts apmaksātas analīzes uz Covid-19. Iekļauti arī Valsts vides dienesta inspektori, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku aktīvā militārā dienesta, kā arī mediju pārstāvji, ja ir slimības simptomi. 
  • Ar veselības ministres rīkojumu noteiktas prasības, kuras jāievēro tetovēšanas, pīrsinga un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem. Piemēram, starp klientiem jānodrošina 2 metru distance.  
  • No Latvijas tiks aizliegts eksportēt zāles, kuras vietējā tirgū nepieciešamas ārkārtējā situācijā. Veselības ministres rīkojums paredz, ka būs izveidots speciāls saraksts ar zālēm, uz kurām šis aizliegums attieksies.

Veselības ministrijas preses konference

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru