Astoņi simti četrdesmit deviņi Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 29.04.2020.

2020. gada 29. aprīlī Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 13 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, bet miruši 2 pacienti. Kopējais saslimušo skaits – 849.


Dienests vakar kopā veicis 3250 izmeklējumus no kuriem trīspadsmit izrādījās pozitīvi. 42 saslimušie atrodas slimnīcās – 38 ar vidēju slimības gaitu, 4 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 85 cilvēki. Izveseļojušies 348 cilvēki. Mirušo skaits – 15. Kopā Latvijā ir veikti 54811 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 1,6% (vakar 2,2%). Slimnieku skaits dubultojās 29,5 dienu laikā.

Diennakts laikā miruši 2 pacienti. Viens vecuma grupā no 70 līdz 75 gadiem, otrs – no 75 līdz 80 gadiem.
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 29.04.2020.
Portāls “Delfi” informē, ka jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19 konstatēta kādam Daugavpils Pašvaldības policijas darbiniekam, taču tas neesot ietekmējis likumsargu darbu, apliecināja policijas vecākais inspektors Andris Dunskis.

Covid-19 epidēmijas dēļ ieviesto ierobežojošo pasākumu mazināšanu turpmāk vērtēs pēc "četri reiz četri" principa, proti, četru nedēļu laika posmā amatpersonas vērtēs situāciju ar infekcijas slimības izplatību, izmantojot četrus kritērijus, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP):
  1. epidemioloģiskie nosacījumi un kritēriji; 
  2. veselības aprūpes sistēmas noslodze; 
  3. situācija ārvalstīs; 
  4. sabiedrības sociālā un psiholoģiskā noturētspēja.

Svarīgākais no valdības

  • COVID-19 analīzes bērnudārzu darbiniekiem un tālbraucējiem veic arī bez simptomiem, lai mazinātu riskus infekcijai izplatīties. 
  • Šobrīd spēkā ir visi noteiktie valdības ierobežojumi COVID-19 izplatīšanās riska mazināšanai, tostarp, aizliegums ciemoties. Valdība uzsākusi darbu, lai izvērtētu, kuri ierobežojumi var tikt mazināti, un plānots, ka lēmums tiks pieņemts nākošajā nedēļā. Vai un kādi ierobežojumi var tikt mīkstināti būs atkarīgs no vairākiem kritērijiem, tostarp no epidemioloģiskās situācijas.

Lietuvā

Igaunijā

Diennakts video apskats

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru