Divsimt astoņdesmit Covid-2019 saslimušo Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 27.03.2020.

2020. gada 27. martā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 36 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu Covid-2019. Kopējais saslimušo skaits – 280.


Dienests vakar kopā veicis 1089 izmeklējumus no kuriem trīsdesmit seši izrādījās pozitīvi. 21 saslimušais atrodas slimnīcās ar vieglu slimības gaitu. Kopā Latvijā ir veikti 11702 izmeklējumi.
Koronavīrusa slimnieku grafiks 27.03.2020.

Reģistrēta ārsta saslimšana ar Covid-19 Rēzeknes slimnīcā

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šodien saņēma informāciju par saslimšanas gadījumu ar COVID-19 Rēzeknes slimnīcā.
Saslimušajam ārstam sniegti ieteikumi tālākai rīcībai. SPKC epidemiologi sazinājās ar Rēzeknes slimnīcas vadību, lai sniegtu rekomendācijas slimnīcas turpmākai darbībai, sadarbībā ar slimnīcu apzināja kontaktpersonas, kam noteikta mājas karantīna.
Rēzeknes slimnīca turpina darbību.
Šobrīd notiek epideioloģiskā izmeklēšana, lai izsekotu infekcijas avotu un apzinātu pacientus.

Dienas aktualitātes no SPKC


  • Līdz šim Latvijā kopumā 280 pacientiem diagnosticēts Covid-19 (pēdējā diennaktī - 36 personām). SPKC turpina epidemioloģisko izmeklēšanu.
  • Turpmāk informāciju par Covid-19 negatīviem rezultātiem iedzīvotāji saņems  E-veselības portālā. Ja cilvēkam  apstiprinās Covid-19, viņam piezvanīs.
  • No šodienas pacientu un ārstu drošībai ir daļēji ierobežoti plānveida veselības aprūpes pakalpojumi. Neatliekamos un akūtos gadījumos palīdzība tiks sniegta. 
  • Lai iedzīvotāji varētu ērtāk rast atbildes uz jautājumiem saistībā ar Covid-19 un tā radīto ietekmi dažādās jomās, Valsts kanceleja izveidojusi vietni covid19.gov.lv. Tāpat izveidots vienots bezmaksas informatīvais diennakts tālrunis 8345.
  • Ar Covid-19 inficējies ārsts Rēzeknes slimnīcā. SPKC slimnīcai sniegusi rekomendācijas, un šobrīd slimnīca turpina darbu. Situācija tiek vērtēta.









Nav komentāru

Ierakstīt komentāru