Krievijā policija aiztur režīma opozicionārus

Nav komentāru
Žurnālists, pašvaldības apgabala deputāts Iļja Azars

2019. gada 2. septembra vakarā Krievija veikusi režīma politisko oponentu aizturēšanas, kuri aicina protestēt pret nelikumībām pašvaldību vēlēšanās.


Vakar vakarā policija aizturējusi vairāku opozicionārus. Pirmais tika aizturēs "Fonda cīņai pret korupciju" darbinieks Nikolajs Ļaskins. Vēlāk viņš tika atlaist, bet pret viņu tika sastādīts administratīvais protokols par mītiņu organizēšanas kārtības pārkāpumiem.

Nākošais tika aizturēts žurnālists, viena no Maskavas pašvaldības apgabala deputāts Nikolajs Azars. Viņš atradās mājās viens pats ar savu bērnu un viņu mājās drēbes aizveda uz iecirkni. Policijas darbiniekus neuztrauca, ka mājās viens pats palika bērns, kuram vēl nav divu gadu. Vēlāk viņš tika atlaists, bet pret viņu tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atkārtotu mītiņu organizēšanas kārtības pārkāpumu un viņam arī draud 30 dienu cietumsods.

Tad sekoja"Fonda cīņai pret korupciju" juristes, nereģistrētas pašvaldību vēlēšanu kandidātes Ļubovas Soboļas aizturēšana pie izejas no veikala. Pēc trim stundām viņa tika atlaista no iecirkņa un pret viņu arī tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atkārtotu mītiņu organizēšanas kārtības pārkāpumu un viņai arī draud 30 dienu cietumsods.

Pustrijos vakar naktī Sanktpēterburga policija apturēja pašvaldību vēlēšanu nelikumību pretinieka Aleksandra Šumilova automašīnu un konfiscējusi viņam 18 000 skrejlapas, kurās aicināts balsot par jebkuru, tikai ne par esošo gubernatoru un ne par "Vienotās Krievijas" deputātiem. Formāli policija protokolā uzrakstīja, ka meklēja mašīnā aizliegtās vielas, bet neko neatrada, bet arī skrejlapas neatgrieza to īpašniekam.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru