Pensionārs aptur masu apšaudi mošejā Norvēģijā

Nav komentāru
Pensionārs aptur masu apšaudi mošejā Norvēģijā
Foto: Dagbladet

2019. gada 10. augustā uniformā, ķiverē un bruņuvestē tērpts, bruņots ar divām šautenēm un pistolēm vīrietis iebrucis mošejā Norvēģijas galvaspilsētas Skui piepilsētā (Bærum pašvaldībā). 75 gadus vecs mošejas apmeklētājs spēja aizturēt uzbrucējus un noturēt gūstā līdz policijas ierašanas brīdim.


21 gadus vecs vietējais iedzīvotājs, Norvēģijas pilsonis, ielauzies al-Noor islāma centrā caur stikla durvīm un izdarīja šāvienu. Mošejā uz to brīdi atradās trīs cilvēki, kuri gatavojās svētku mesai, kuru plānoja apmeklēt ar 1000 ticīgie. 75 gadus vecs vīrietis spēja apturēt uzbrucēju un noturēt viņu gūstā līdz policijas ierašanas brīdim. Uzbrucēja apturētais cīņā guva vieglus ievainojumus. Policija aizturēja uzbrucēju.

Uzbrucējs bija pazīstams policijai, bet neradīja bažas, ka var padarīt šāda veida noziegumu. Jaunietis bija zināms ar savu radikāli labēju nostāju un policija izmeklē viņa ierakstus sociālos tīklos, kuros viņš izrādīja simpātiju reliģiski motivētām apšaudēm Jaunzēlandē un ASV.

Pārmeklējot uzbrucēja dzīvokli, policija atrada sievietes līķi. Policija uzskata, ka šī slepkavība varētu būt saistīta ar uzbrukumu mošejai. Sievietes personību un saistību ar uzbrucēju policija neatklāj. Papildināts 12.08.2019.: uzbrucējs nogalinājis savu pusmāsu. Viņam izvirzīta arī apsūdzība terorismā.



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru