Pieci igauņu karavīri ievainoti Mali

Nav komentāru
Pieci igauņu karavīri ievainoti Mali
Foto via @LolivDubois

2019. gada 22. jūlijā teroristu sarīkotā sprādzienā Gao (Mali) vieglus ievainojumus guvuši pieci Igaunijas armijas karavīri.


Teroristi ar automašīnu, kurā bija ievietots spridzeklis, mēģinājuši iebraukt Francijas militārā bāzē, kuru apsargāja Igaunijas armijas karavīri. Izbraucot cauri pirmajam kontrolpunktam, pašnāvnieki uzspridzināja sevi kopā ar mašīnu. Sprādziena rezultātā gājis bojā 1 Mali bruņoto spēku karavīrs, ievainots 1 Francijas armijas karavīrs un 2 civilie Francijas pilsoņi, ka arī 5 Igaunijas bruņoto spēku karavīri (pēc citiem avotiem - 3). Igaunijas karavīri guvuši vieglus ievainojumus un viņu dzīvībai draudu nav.

Militārā bāzē Gao izvietots Igaunijas armijas kontingents, ka arī Apvienoto Nāciju misijas Mali karavīri. Eiropas Savienības valstu karavīri šajā misijā apmāca vietējo armiju.

Šīs misijas ietvaros Mali atrodas arī Latvijas armijas karavīri. Latvijas karavīri ar franču valodas zināšanām, kalpo kā galvenais saziņas līdzeklis ar Mali bruņotajiem spēkiem un iedzīvotājiem, kuri pārstāv dažādas vietējās tautības. Latvijas kontingenta karavīri dienestu Apmācības misijā Mali sāka 2013.gada 14.aprīlī.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru