Jēkabpilī uz gājēju pārēja motocikls notriec cilvēku

Nav komentāru
Jēkabpilī uz gājēju pārēja motocikls notriec cilvēku
Foto: Dzintars Rudzītis

2019. gada 13. jūlijā Jēkabpilī norisinājās "Moto festivāls 2019", kā ietvaros caur pilsētu devās motociklu parāde, kuras laikā viens no motobraucējiem uzbrauca virsū gājējam, kurš šķērsoja gājēju pārēju pie veikala.


Šobrīd nav zināmi par abu cietušo veselības stāvokli. Gan incidenta video, gan citi parādes uzfilmētie materiāli, Jēkabpils pašvaldība nebija parūpējusies par pietiekamas drošības garantēšanu parādes laikā. Motocikli pārvietojās lielā ātrumā, uz gājēju pārējām netika un krustojumiem neatradās policijas vai citu atbildīgie dienesti, kuri bloķētu gājēju pārvietošanos vai auto izbraukšanu no šķērsielām. Parādes priekšgalā brauca policijas motocikli bez zilām un sarkanām gaismām. Ne Valsts policija, nē Jēkabpils pašvaldība, ne festivāla organizētāji motoklubs "Brīvības Gari" un dalībnieki nav snieguši komentārus par incidentu.


Pēc notikušā incidenta moto festivāls turpināja darboties un svinēt savu 20 gadadienu.

Valsts policija informē, ka negadījums noticis brīdī, kad festivāla dalībnieki devās parādes braucienā pa pilsētas ielām. Vīrietis, vadot motociklu “Suzuki”, uzbrauca gājējam, kurš parādes laikā šķērsoja gājēju pāreju Rīgas ielā, pie veikala “Rimi Mini”.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta gājējs, un viņu nogādāja slimnīcā. Motocikla vadītājam un viņa pasažierei medicīniskā palīdzība tika sniegta turpat uz vietas. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja prevencijas grupas inspektore Arlita Dolgā norādīja, ka, kamēr notiek izmeklēšana, policija nesniegs komentārus, kurš no negadījumā iesaistītajiem ir vainīgs. Pēc notikušā ir uzsākts kriminālprocess.


Papildīnāts 16.04.2019.


Papildināts 19.07.2019.
Policija apstiprina, ka pasākuma drošības pasākumi veikti uz iepriekšējās pieredzes. Pēc teiktā var saprast, ka risku analīze arī iepriekšējos pasākumos veikta nepilnīgi.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru