Dobeles policisti likvidē divas marihuānas audzētavas

Nav komentāru
Dobeles policisti likvidē divas marihuānas audzētavas
Foto: VP Zemgales reģiona pārvalde

Šā gada jūlija sākumā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki, likvidēja divas marihuānas audzētavas – Dobeles novadā, Penkules pagastā un Ķeguma novadā, Ķegumā.


Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, sankcionētas kratīšanas laikā neapdzīvotas privātmājas teritorijā, speciāli ierīkotā siltumnīcā policisti atsavināja 69 marihuānas augu stādus un 54 nesen iestādītus jaunus augu stādus. Kopumā policisti atsavināja 2045 gramus neizžāvētas marihuānas. Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, policisti likvidēja vēl vienu marihuānas audzētavu Ķegumā, kura bija speciāli ierīkota privātmājā un blakus esošajā siltumnīcā. Sankcionētas kratīšanas laikā, privātmājā policisti atsavināja 16 marihuānas augu stādus un siltumnīcā – 5 marihuānas augu stādus. Papildus tam, policisti atsavināja arī vairākus iepakojumus ar jau izžāvētu zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu. Par minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu, policisti aizturēja 1973. un 1994.gadā dzimušus vīriešus. Aizturēšanas brīdī, pie 1994.gadā dzimušā vīrieša, kurš ir arī narkotisko vielu lietotājs, policisti atsavināja 2,7317 gramus izžāvētas marihuānas. Visas izņemtās vielas ir nosūtītas uz ekspertīzi. Abiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta abu vīriešu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.
Dobeles policisti likvidē divas marihuānas audzētavas
Foto: VP Zemgales reģiona pārvalde
Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas – „Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa”, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas – „Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt”, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Dobeles policisti likvidē divas marihuānas audzētavas
Foto: VP Zemgales reģiona pārvalde
Informāciju sagatavoja: Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru