Asins izliešana Sudānā

Nav komentāru
Foto no Lwolia Salah

Pirmdienas rītā Sudānas drošības spēki uzbruka protestētāju nometnei valsts galvaspilsēta Kartumā. Armijas vienības pielietoja šaujamieročus, ka rezultātā gājuši bojā vismaz 5 cilvēki, bet 200 guvuši ievainojumus.

Protesta līderi aicina iedzīvotājus pievienoties protestētājiem un pretoties armijas huntas valdības darbībām. ASV un Apvienotā Karaliste ir izteikušas savas bažas par notiekošo vardarbību.

Sudānas valdošā hunta apstiprināja notiekošo un skaidro, ka mēģina ierobežot kriminālo aktivitāti, kura izvērtās protestētāju nometnēs. Video liecība apliecina, ka protestētāji ar akmeņiem apmētā mašīnas, kuras pārvietojās garām nometnei.

Armijas uzbrukums notika pēc tam, kad jau nedēļām notiek protestā akcijas, kuru dalībnieki pieprasa varas pāriešanu no militāristu rokām civilās rokās.

Desmitiem tūkstoši protestētāji kopš 2019. gada 6. aprīļa izveidojuši protesta nometni ārpus valsts armijas štāba, kurš kļuva par epicentru diktatora Omāra el Bešīra gāšanai ar armijas palīdzību.

Protesta līderi un armijas komandieri veica pārrunas par varas pāriešanu, bet tās pārtrūka, kad militāristi atteikuši atdot varu sabiedrības rokās.















Nav komentāru

Ierakstīt komentāru